Francia zöldségtál recept
50 perc
A Francia zöldségtál hozzávalói:
2nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1/2kg paradicsom
30dkgparadicsom paprika
1/2kg padlizsá1
1/2kg cukkini
1dl olivaolaj
citrom,só,őrőltbors
csipet cukor
1-1ág tárkony,oregáno,bazsalikom,kakukkfű
2dl száraz fehérbor
1ek.finomra vágott petrezselyem
A Francia zöldségtál elkészítési módja:
A paprikát falatnyi kockára vágjuk.A padlizsánt és cukkinit mosás után szárazra töröljük,héjastul feldaraboljuk,és citromlével meglocsoljuk. A meghámozott paradicsomokat negyedekre vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk. Az olajat felforrosítjuk majd,beledobjuk a hagymát,de mielőtt megpirulna, hozzáadjuk a zöldségeket,és néhány percig ovtosan kevergetve piritjuk.Sóval,borssal,csipet cukorral, zöldfüszerekkel ízesítjük,majd felöntjük borral,és laasan bő fél órán keresztül pároljuk. Időnknt megkevergetjük, le ne föjön,mert a fözés végére nem sok lé marad alatta.
Ez francia egytálétel,fogyasztható melegen önálló éteként, vagy sült húsok mellé, köretnek,sőt hideg előételként is kínálhatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 1f84e1c7b5, 2007. jún. 29. 11:02
A francia zöldségtál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.