Húsos burgonyás gomboc recept
A Húsos burgonyás gomboc hozzávalói:40dkg darált hús
1kg burgonya
2tojás
kevés liszt
só
tejföl
A Húsos burgonyás gomboc elkészítési módja:
A darált húsból hosszú lével pörköltet készítünk. Amikor megfőtt a hús leszüröm, a levét félreteszem. A burgonyát megfőzzük áttörjük, a húst és a 2tojást belekeverjük. Annyi liszttel, hogy könnyen formázható legyen a gombóc s ne legyen kemény, összegyúrjuk. Forró vizben kifőzzük,közben a pörköltlét tejföllel behabarjuk,s a tányérra kivett gombócokat a lével meglocsolva tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 1f84e1c7b5, 2007. jún. 24. 17:19
A húsos burgonyás gomboc elkészítési módja és hozzávalói.