Hagymás burgonyalepény recept
A Hagymás burgonyalepény hozzávalói:Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg burgonya,
só,
vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 tojás.
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
15-20 dkg finomliszt,
a sütéshez: 2-3 evőkanál olaj.
A Hagymás burgonyalepény elkészítési módja:
1. A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük vagy lereszeljük. 2. A hagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk, majd az olajon - kis lángon, lehetőleg teflonedényben - megpároljuk. Ha kihűlt, összedolgozzuk a burgonyával és a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, s annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. 3. Meglisztezett gyúrólapon 6-7 centi átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 centi vastag szeletekre vágjuk. Kisebb lepényeket formálunk belőlük. Nagyon kevés olajon, teflonserpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Savanyúsággal kínáljuk, de tálalhatjuk tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal behintve is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: vila, 2007. jún. 23. 04:43
A hagymás burgonyalepény elkészítési módja és hozzávalói.