Borított sertésjava recept
A Borított sertésjava hozzávalói:2 szűzpecsenye (kb. 60 dkg),
só,
őrölt bors,
mustár,
1 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
30 dkg répa,
2 alma.
A Borított sertésjava elkészítési módja:
A húst lehártyázzuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük, a mustárral vékonyan megkenjük. A zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajjal összekeverjük, és a szűzpecsenyére öntjük. A maradék olajjal egy kis tepsit kiolajozunk, és a húsokat belefektetjük. A répát meghámozzuk, majd reszelővel vékonyan felszeleteljük. Az almát megmossuk, magházát kimetsszük, húsát 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. A húsokat a répa- és almaszeletekkel beborítjuk. Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Párolt zöldségekkel körítve, ferde szeletekre vágva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vila, 2007. jún. 23. 04:42
A borított sertésjava elkészítési módja és hozzávalói.