Gombás szűzérmék recept
60 perc
A Gombás szűzérmék hozzávalói:
1 kg szűzpecsenye
50 dkg gomba
5 dkg zsír v. olaj
1 hagyma
só
bors
ételízesítő
majoranna
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé
A Gombás szűzérmék elkészítési módja:
A hagymát kockára vágjuk, zsíradékon megdinszteljük, majd a 1-1,5 cm vastagra vágott húst rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven majorannával, egy kis ételízesítővel és a kis szeletekre vágott fokhagymával. Kevés vízzel felöntjük. Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a tisztított, vékony szeletekre vágott gombát, és puhára főzzük. Amikor puha a hús, felöntjük 2 dl vízzel, és belekeverjük a csomómentesre kevert lisztes tejfölt. Felforraljuk, és a citromlével ízesítjük.
Makarónit vagy rizst adunk hozzá köretnek.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. máj. 30. 10:25
A gombás szűzérmék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.