Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás szűzérmék recept

Gombás szűzérmék recept

Elkészítési idő 60 perc

A Gombás szűzérmék hozzávalói:
1 kg szűzpecsenye
50 dkg gomba
5 dkg zsír v. olaj
1 hagyma

bors
ételízesítő
majoranna
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé


A Gombás szűzérmék elkészítési módja:
A hagymát kockára vágjuk, zsíradékon megdinszteljük, majd a 1-1,5 cm vastagra vágott húst rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven majorannával, egy kis ételízesítővel és a kis szeletekre vágott fokhagymával. Kevés vízzel felöntjük. Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a tisztított, vékony szeletekre vágott gombát, és puhára főzzük. Amikor puha a hús, felöntjük 2 dl vízzel, és belekeverjük a csomómentesre kevert lisztes tejfölt. Felforraljuk, és a citromlével ízesítjük.

Makarónit vagy rizst adunk hozzá köretnek.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás szűzérmék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook