Sertéshústekercsek grillezett paprikával recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
220 kcal
5 gramm
3,5 gramm
185 ml marhahúsleves (leves kockából)
2 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál vörösbor
2 teáskanál magos mustár
2 teáskanál kukoricaliszt
1 piros húsú paprika
4 × 150 g sovány sertéscombszelet
90 g ricotta
2 újhagyma, finomra vágva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
75 g rukolasaláta
5 kis szelet sovány prosciutto (kb. 35 g)
főzéshez használatos olajspray
A Sertéshústekercsek grillezett paprikával elkészítési módja:
1. A szósz elkészítéséhez tegyük a marhahúslevest, szójaszószt, vörösbort és mustárt egy edénybe. Keverjük el a kukoricalisztet 1 evőkanál liszttel, és adjuk a többi hozzávalóhoz. Kevergessük, amíg fel nem forr. 2. Negyedeljük a paprikát, távolítsuk el a magokat és ereket. Grillezzük a paprikát, amíg a bőre felhólyagosodik és fekete lesz. Tegyünk rá nedves konyharuhát, majd amikor kissé kihűlt, hámozzuk meg, a húsát vágjuk vékony csíkokra. 3. Verjük ki mindegyik hússzeletet vékony lapokra. Keverjük össze a ricottát, hagymát, fokhagymát egy tálban, majd egyforma adagokat tegyünk mindegyik hússzeletre. A tetejére tegyük a rukolasalátát és a prosciuttót. 4. Tegyük a paprika negyedét a hússzelet egyik végére, és tekerjük fel a szeleteket. Szúrjuk át fogpiszkálóval. 5. Permetezzünk olajat egy teflonserpenyőbe, és közepes lángon süssük a sertéshústekercseket 5 percig, vagy amíg jól megbarnulnak. Adjuk hozzá a szószt, és lassú tűzön főzzük 10-15 percig, vagy amíg a hústekercsek átfőnek. Távolítsuk el a fogpiszkálókat. Szeleteljük fel, és a szósszal együtt kínáljuk.
Négy adag elkészítéséhez elegendő.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. máj. 12. 18:11
A sertéshústekercsek grillezett paprikával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.