Nyúlpörkölt recept
A Nyúlpörkölt hozzávalói:1 nyúl
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál zsír
3 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál házipaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 sárgarépa
1-2 babérlevél
só
száraz vörösbor
A páchoz:
1 fej hagyma
2 babérlevél
1 evőkanál szemesbors
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál koriander
3-4 evőkanál ecet
3 liter víz
só
A Nyúlpörkölt elkészítési módja:
Keverd el a pác hozzávalóit, és a karikára vágott hagymával együtt forrald fel, majd öntsd a felkockázott nyúlhúsra, hagyd állni 2 napig. A zsírban olvaszd ki a fel kockázott szalonnát, majd pirítsd rajta aranysárgára az apróra vágott hagymát, végül forgasd bele a pácolt nyulat. Nagy lángon pirítsd meg, majd sózd be, és a saját levében pörköld. Amikor zsírjára sült, szórd meg a pirospaprikával, keverj rajta egyet-kettőt, majd apránként engedd fel a borral, és süsd zsírjára többször – főzd bele a babérlevelet is. Amikor félpuhára főtt, karikázd bele a paprikát, paradicsomot, sárgarépát, és keverd hozzá a fokhagymát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. máj. 11. 21:00
A nyúlpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.