Öntött fejessaláta Imre gusztusa szerint v1.0 recept
15 perc
Az Öntött fejessaláta Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
2 nagyobb fej saláta
10-15 dkg vastag, NEM HÚSOS füstöltszalonna
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl 20%-os tejföl
1-2 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint kevés ételecet
kevés só (vigyázz mert a szalonna is sós!)
Az Öntött fejessaláta Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
A salátát megmosom, és 4-4 darabra vágva hagyom lecsöpögni. A szalonnát kb. 1 centis kockákra vágom, és egy megfelelő méretű (figyelem: majd kell még hely a salátáknak is!) serpenyőben egészen száraz töpörtyűvé sütöm, majd kiszedem a szalonnazsírból és félreteszem őket. A zsírban a cukrot világos mézszínűre karamellizálom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, ecetezem. Beleteszem a tejfölt, és az egészet simára kavarom. Ez lesz majd az öntet. Hozzáadom a salátanegyedeket, és néhány percig folyamatosan forgatva fonnyasztom őket. Befejezésül a salátákat tálalótálra teszem, és az öntettel meglocsolom. A tetejét a félretett töpörtyűvel megszórom. Melegen tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: szimre, 2007. jan. 16. 12:30
Az Öntött fejessaláta imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.