Frissítő saláta recept
A Frissítő saláta hozzávalói:1 karalábé,
1 kis ökölnyi karfiol,
1 szál sárgarépa,
1 kis doboz spárgakonzerv,
1 kis narancs,
4 ananászkarika,
3 evőkanál olaj,
fél citrom leve,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint só és törött fehér bors.
A Frissítő saláta elkészítési módja:
Előkészítése: a zöldségeket megtisztítom, a karalábét és a sárgarépát apró kockákra vágom. A karfiolt pici rózsáira szedem. A feldarabolt zöldséget szűrőbe teszem. Forrásban lévő vízbe mártom, majd az újraforrástól számított két percig főzöm. Lecsöpögtetem és kihűtöm. A spárgakonzervet leszűröm és darabokra vágom, négy szálat a díszítéshez félreteszek. A narancsot hámozás után kis kockákra vágom, az ananászt is felkockázom. Elkészítése: az olajat kikeverem a citromlével, egy evőkanál ananászlével meg a mustárral, hozzáadom a finomra metélt petrezselyemzöldet, majd a zöldséget és a gyümölcsöt beleforgatom. Jól lehűtöm és tálalás előtt ismét átkeverem.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Anita123, 2007. jan. 8. 11:15
A frissítő saláta elkészítési módja és hozzávalói.