Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Suhantott leves recept

Suhantott leves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Suhantott leves hozzávalói:
10 dkg sárgarépa,10 dkg karfiol,10 dkg karalábé,10 dkg zöldborsó,10 dkg zeller,5 dkg gyökér,1 fej v.hagyma,1 kk.p.paprika,só,bors,1 p.tejföl,olaj.


A Suhantott leves elkészítési módja:
Kevés olajon megpároljuk az apróra vágott zöldségeket,majd sózzuk,borsozzuk.Az apróra vágott v.hagymát olajon megpirítjuk,meghintjük p.paprikával és vízzel felöntjük,majd a zöldséget hozzáadjuk.Apróra vágott petrezselymet és pirított,főtt tarhonyát adunk hozzá,majd a kevés levessel kikavart tejfölt is belekavarjuk.

Használhatunk konzervborsót is,ekkor utólag adjuk a leveshez,nehogy szétfőjön.Ha valaki nem szereti,hogy a p.zöld "úszkál" a levesben,célszerű petrezselyemkockát használni,ami kitűnő ízt ad a levesnek,és könnyen szétmorzsolható.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A suhantott leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook