Erdélyi ízek- Lestyános leves (ciorba) recept
Az Erdélyi ízek- Lestyános leves (ciorba) hozzávalói:40-50 dkg marhahús
sárgarépa
zeller
petrezselyem
karalábé
burgonya
zöldbab
zöldborsó
karfiol
egy-két paprika és paradicsom
hagyma
só
citromlé vagy citromsó
lestyán.
Az Erdélyi ízek- Lestyános leves (ciorba) elkészítési módja:
A marhahúst kockákra vágjuk, egy fazékban félig megfőzzük és hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és sót, puhára főzzük és a végén izlés szerint savanyítjuk, az apróra vágott lestyánt is beletesszük (kb. fél kiskanál) A marhahúst húsgombócokkal is helyettesíthetjük
Ha bizonyos zöldségeket nem szeretünk ki is hagyhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0401c46c9f, 2008. okt. 1. 07:21
Az erdélyi ízek- lestyános leves (ciorba) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.