Alföldi zöldségleves recept
35 perc
Zsírszegény
260 kcal
1 evőkanál rizs
- 1 evőkanál finom liszt
- 1 liter marhahúsleves
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 db tojássárgája
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint só
- 0,5 dl étolaj
- 1 dl tejföl
- 15 dkg burgonya
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg zeller
- 15 dkg fehérrépa
- 20 dkg sárgarépa
- 2 db zsemle
Az Alföldi zöldségleves elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb kockákra vagy karikára vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst meg a finomra aprított petrezselyemzöldjét, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a húslevessel, azután az egészet puhára főzzük. A levest a tejfölben elkevert liszttel és tojássárgájával sűrítjük, pirított zsemlekocka betéttel tálaljuk.
nagyon finom leves és aránylag kalória szegény!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ibolya58, 2008. nov. 24. 09:45
Az alföldi zöldségleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.