Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsóleves galuskával recept

Zöldborsóleves galuskával recept

A Zöldborsóleves galuskával hozzávalói:
1 kg fagyasztott vagy friss fejtett borsó
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor zellerzöld

kristálycukor

A rántáshoz:
1 púpozott evőkanál zsír
liszt
édes és csípős pirospaprika

A galuskához:
1 tojás
liszt
víz


A Zöldborsóleves galuskával elkészítési módja:
A megolvasztott zsíron megfuttatom a zöldborsót. Megszórom a liszttel, a pirospaprikával, gyorsan elkeverem, és felöntöm kb. 2,5-3 l vízzel. Sózom és megcukrozom, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és zellerzöldet. Felforralom (óvatosan, mert habzik), és a borsó megpuhultáig főzöm lassú tűzön. Közben a lisztből és a tojásból csipet sóval és vízzel galuskatésztát készítek. Ha a borsó puha, a galuskát beleszaggatom a levesbe. Isteni finom: kicsit sós, kicsit csípős, kicsit édes...


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldborsóleves galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook