Túróalagút recept
A Túróalagút hozzávalói:30 db téglalap alakú keksz
25 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
25 dkg túró
1 citrom
kb. 2 dl tej
3 evőkanál rum
1 evőkanál kakaópor
A Túróalagút elkészítési módja:
A kekszet rumos tejben megforgatjuk, alufóliára sorban lerakjuk (3 sorba, tizesével). A margarint kikeverjük a porcukorral, kétfelé vesszük, az egyik felébe kakaóport, a másik felébe a túrót, a citrom levét és héját keverjük. A barna krémmel megkenjük az egymás mellé fektetett kekszeket, a túrós krémet pedig a középső sorra halmozzuk. A fólia segítségével felhajtjuk a két szélső sort, hogy háromszöget kapjunk, a fóliát összezárjuk, és hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 21. 19:16
A túróalagút elkészítési módja és hozzávalói.