Porhanyós kifli (tojás nélkül) recept
A Porhanyós kifli (tojás nélkül) hozzávalói:50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl tejföl
1 evőkanál cukor
csipet só
15 dkg zsír vagy 20 dkg sütőmargarin
A Porhanyós kifli (tojás nélkül) elkészítési módja:
Az élesztőt a szokásos módon felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a zsírral, beleteszem az élesztőt, a sót, a cukrot és a tejfölt. Összegyúrom, ha szükséges, még tejet adok hozzá. Egy órát pihentetem, utána 3 mm vékonyra nyújtom. A töltelék lehet gesztenye, lekvár, mák... Kifliket formázok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. Még melegen vaníliás porcukorba hempergetem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 18. 19:12
A porhanyós kifli (tojás nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.