Pikáns szűzpecsenye gesztenyével recept
A Pikáns szűzpecsenye gesztenyével hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg gesztenye
4 sertés szűzpecsenye (á 12 dkg)
50 dkg hosszúmetélt tészta
6 fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
8 dl húsleves kockából
A Pikáns szűzpecsenye gesztenyével elkészítési módja:
Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A gesztenyét megmossuk, tetejüket X alakban éles késsel bevágjuk, és a sütőben kb. 30 percig pirítjuk, amíg a héja felpattogzik. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Elkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A gesztenyét kivesszük a sütőből, meghámozzuk. Felforrósítjuk az olajat, és a húsokat körös-körül megpirítjuk benne. Borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymát, a gesztenyét, a kakukkfüvet, és kb. 5 percig együtt pirítjuk. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A gesztenyére öntjük a levest, kb. 2 percig főzzük, megsózzuk. A tésztát tányérra szedjük, mellérakjuk a hagymás gesztenyét. A húst felszeleteljük, a tányérra rakjuk, és tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 20. 19:15
A pikáns szűzpecsenye gesztenyével elkészítési módja és hozzávalói.