Húsos-padlizsános rakott spagetti recept
A Húsos-padlizsános rakott spagetti hozzávalói:50 dkg spagetti
50 dkg darált hús
50 dkg gomba
1 póréhagyma
2 padlizsán
1 nagy pohár tejföl
15 dkg sajt
szójaszósz
wok-fűszer
só
bors
kevés fehérbor
A Húsos-padlizsános rakott spagetti elkészítési módja:
A póréhagymát felkarikázom, kevés olajon megpárolom, majd kiveszem egy tányérra. A visszamaradt olajra ráteszem a darált húst, megsütöm, sózom, borsozom, szójaszósszal meglocsolom, majd rádobom a felkockázott padlizsánt, a gombát, meghintem wok-fűszerrel, meglocsolom borral, lefedem, és hagyom kb. fél órát főni. Ezután a póréhagymát és a tejfölt hozzáadom. Egy nagy tűzálló tálba a ragu felét bemerem, ráteszem a kifőtt spagettit, majd a ragu másik felével befedem. 200 fokos sütőbe tolom, fél órát sütöm, majd a végén megszórom reszelt sajttal, hagyom, hogy rápiruljon, majd tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 19. 19:13
A húsos-padlizsános rakott spagetti elkészítési módja és hozzávalói.