Töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval recept
A Töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval hozzávalói:200g Gyermelyi négytojásos kiskagyló
2 nagyobb padlizsán
50g póréhagyma
200g sonka
4 db paradicsom
2 evőkanál ketchup
só
őrölt fehérbors
1 ág rozmaring
200g mozzarella sajt
1dl olívaolaj
A Töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval elkészítési módja:
A padlizsánokat kettévágjuk és belsejüket kikaparjuk. Sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőben 200°C-on 10 percig sütjük őket. A maradék olívaolajon megfuttatjuk a fél karikára vágott póréhagymát, rátesszük a padlizsánok apróra vágott belsejét, majd a vékony csíkokra, esetleg kockára vágott sonkát és 1-2 percig összepirítjuk. A lehéjazott, apró kockára vágott paradicsomot is beletesszük, sózzuk, finomra vágott rozmaringgal, borssal ízesítjük, és a ketchupot belekeverve összerottyantjuk. A ragut és a főtt tésztát egybe keverjük, majd a padlizsánokba töltjük. Felszeleteljük a sajtot és a tésztahalom tetejére elosztjuk. Sütőbe tesszük és 200°C-on készre sütjük. Ízlés szerint mártással is tálalhatjuk.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 17. 15:51
A töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval elkészítési módja és hozzávalói.