Francia likőr recept
A Francia likőr hozzávalói:1,5 kg feketeribizli,
3/4 l jó vörösbor,
2 szem szegfűszeg,
1 darabka fahéj,
2 kg cukor
A Francia likőr elkészítési módja:
A ribizliszemeket mossuk meg, válogassuk ki, majd csepegtetjük le. Ezután helyezzük száraz konyharuhára, itassuk fel a megmaradt vízcseppeket. Tegyük egy edénybe, és addig kevergessük főzés közben, míg a szemecskék széthasadnak. Egy nagyobb uborkásüvegbe helyezzük el a ribizlit, 2 szegfűszeget, a fahéjat és a ribizlit. Öntsük rá a bort. 4-5 napig hűvös helyen hagyjuk állni. Néha keverjük fel fakanállal. Ezután a gyümölcsöt szűrjük le, majd passzírozzuk át, hogy minél több gyümölcslé legyen. Adjuk hozzá a cukrot, kevergessük magas hőmérsékleten addig, míg a cukor elolvad, de nem forr (kb. 2-3 perc a forráspontig). Szűrjük le és töltsük üvegekbe. Ha kihűlt, zárjuk le.
Ezt a likőrt evés után adják, mint *long drink*. Keveset öntünk belőle egy nagyobb pohárba, és ásvanyvízzel töltsük fel. De lehet tonikkal és jégkockával is.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 5. 15:52
A francia likőr elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.