Boros cseresznyeleves citromhabos galuskával recept
A Boros cseresznyeleves citromhabos galuskával hozzávalói:50 dkg cseresznye,
1,5 dl száraz vörösbor,
1,5 dl tejszín,
1 evőkanál finomliszt,
fél citrom leve,
egy darabka citromhéj,
kis darabka fahéj,
szegfűszeg,
kristálycukor,
csipet só;
a galuskához:
1 tojásfehérje,
2 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
tej a főzéshez;
néhány citromlevél vagy menta a díszítéshez
A Boros cseresznyeleves citromhabos galuskával elkészítési módja:
A megmosott gyümölcs szárát távolítsd el, majd magozd ki. A sót, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget tedd 5 dl vízbe és forrald 5 percig. Ezután szűrd le, és a levét öntsd vissza a fazékba. A lisztből és a tejszínből készíts csomómentes habarást. Tedd a cseresznyét a fűszerezett lébe, öntsd hozzá a citrom kicsavart levét, és annyi cukorral ízesítsd, hogy kellemesen pikáns maradjon. Forrald fel és főzd további 5 percig. Add hozzá a tejszínes habarást és állandó kevergetés mellett újabb öt percig forrald, végül a bort is öntsd bele, és húzd le a tűzről. Amíg a leves hűl, verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral és a reszelt citromhéjjal és kiskanállal szaggasd gyöngyöző, forrásban levő tejbe (vagy vízbe). A galuskákat 1 perc elteltével fordítsd meg, főzd újabb 1 percig és szedd ki. Tálalásnál helyezd a kihűlt levesre, majd citromfűvel vagy mentával díszítve kínáld. Tipp: Tejszínt belekeverve krémesebb, lágyabb lesz az íze. Egyéb bogyós gyümölcsből is elkészítheted.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. máj. 31. 21:44
A boros cseresznyeleves citromhabos galuskával elkészítési módja és hozzávalói.