Vörösboros puncs recept
A Vörösboros puncs hozzávalói:0,75 liter vörösbor
1 dl szederszörp
2 cl rum
1 citrom
15 dkg kandiscukor
1 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj
1 teáskanál forralt borhoz vagy mézeskalácshoz való fűszerkeverék
A Vörösboros puncs elkészítési módja:
A citromot vékonyan meghámozzuk, és kipréseljük a levét. A bort a rummal és a szederszörppel összekeverjük, felforrósítjuk, de nem forraljuk! Ehhez adjuk a kandiscukrot, a fűszereket, a citrom levét és héját, majd az egészet addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad benne. A puncsot citromgerezdekkel díszíthetjük.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. febr. 4. 23:04
A vörösboros puncs elkészítési módja és hozzávalói.