Mámoros aszalt szilva recept
A Mámoros aszalt szilva hozzávalói:6 dl vörösbor,
4 szem szegfűszeg,
egy darabka fahéj,
2 szem szegfűbors,
2 szelet citrom,
cukor,
30 dkg aszalt szilva,
5 dkg tisztított pisztácia.
A Mámoros aszalt szilva elkészítési módja:
Előző nap elkészítem a megadott hozzávalókból a forralt bort és mikor levettem a tűzről és még melegen beleteszem a megmosott aszalt szilvákat. Másnapra ezek megduzzadnak, elvesztik ráncaikat. Ekkor kimagozom őket és a magok helyébe pár szem tisztított pisztáciát teszek. A vacsoraesten a húsételeket követően mindenki tesz 2-3 szem szilvát a raclette-sütőkéjébe és kanalaz rá a leszűrt forraltborból. Be a sütőbe és addig grillezni, míg az forrni nem kezd.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. dec. 31. 20:19
A mámoros aszalt szilva elkészítési módja és hozzávalói.