Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vörösboros szőlőleves recept

Vörösboros szőlőleves recept

A Vörösboros szőlőleves hozzávalói:
50 dkg szemelt szőlő,
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
2 dl vörösbor,
2 dkg liszt,
2-3 szem szegfűszeg,
darabka fahéj,
só,
ízlés szerint cukor.


A Vörösboros szőlőleves elkészítési módja:
A szőlőt felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a vörösbort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzzük, míg a szőlő megpuhult. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel teljesen sima habarást készítünk, és ráöntjük a levesre. Még néhány percig forraljuk, végül cukorral ízesítjük. Jól lehűtjük.

Leveses csészékben, jéghidegen kínáljuk. Tetejére tejszínhabot halmozunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vörösboros szőlőleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook