Vörösboros szőlőleves recept

50 dkg szemelt szőlő,
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
2 dl vörösbor,
2 dkg liszt,
2-3 szem szegfűszeg,
darabka fahéj,
só,
ízlés szerint cukor.
A Vörösboros szőlőleves elkészítési módja:
A szőlőt felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a vörösbort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzzük, míg a szőlő megpuhult. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel teljesen sima habarást készítünk, és ráöntjük a levesre. Még néhány percig forraljuk, végül cukorral ízesítjük. Jól lehűtjük.
Leveses csészékben, jéghidegen kínáljuk. Tetejére tejszínhabot halmozunk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 24. 11:42
A vörösboros szőlőleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.