Pulykamell velővel és sajttal sütve recept
A Pulykamell velővel és sajttal sütve hozzávalói:pulykamell
60 dkg
liszt 4 dkg
vaj 6 dkg
borjúvelő 20 dkg
vöröshagyma 5 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
tojássárgája 2 db
Pannonia sajt 15 dkg
szerecsendió
pirospaprika
őrölt fehér bors
őrölt bors, só
A Pulykamell velővel és sajttal sütve elkészítési módja:
A pulykamellből négy egyforma szeletet vágunk, enyhén kiverjük és megsózzuk. Meghintjük őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, majd lisztbe mártva, kevés felhevített vajban pirosra sütjük. A borjú-, vagy sertésvelőt hideg vízben áztatjuk, így a felületén lévő hártyát könnyebben eltávolíthatjuk. A hús sütéséből visszamaradt vajban kevés finomra vágott, vagy lereszelt vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk az apróra vágott velőt, sóval, őrölt borssal, vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és erős tűzön, kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojások sárgáit és a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk. Egy-egy szelet Pannónia sajttal befedjük, kevés pirospaprikával megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Rizibizivel, vagy gombás rizzsel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 17. 15:48
A pulykamell velővel és sajttal sütve elkészítési módja és hozzávalói.