Velős holdacskák recept
A Velős holdacskák hozzávalói:35 dkg sertés- vagy borjúvelő,
1/2 citrom,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg zsír,
1 csomó zöldpetrezselyem,
3 g törött bors,
1 db tojássárgája,
só
A gyúrt tésztához:
20 dkg liszt,
3 db tojás,
1 db tojásfehérje,
só.
A Velős holdacskák elkészítési módja:
A sertés- vagy borjúvelőt hideg vízbe áztatjuk, így a rajta lévő vékony hártyát könnyen eltávolíthatjuk. Ezután a velőt sós, enyhén citromos vízbe téve 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és vágódeszkára téve pépszerűvé összevágjuk. Zsírban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a velőt, sóval, zöldpetrezselyemmel és törött borssal fűszerezzük és jól átforrósítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját és kihűtjük. A gyúrt tésztát vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kerek lapocskákat kiszúrunk, majd mindegyik közepébe kisebb velős halmocskákat rakunk. A tészta peremét tojásfehérjével megkenjük és félbehajtjuk. Húslevesben külön kifőzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. júl. 2. 22:40
A velős holdacskák elkészítési módja és hozzávalói.