Barna sörös sertéscsülök római tálban recept
A Barna sörös sertéscsülök római tálban hozzávalói:1,5-2 kg sertéscsülök,
1/2 liter barna sör,
4-5 dl tejföl,
2 doboz szeletelt gomba-konzerv,
ízlés szerint só,
1 kávéskanál kakukkfű,
4 fej vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint grill fűszerkeverék.
A Barna sörös sertéscsülök római tálban elkészítési módja:
A csülköt enyhén besózzuk, majd a grillfűszerrel és a kakukkfűvel bedörzsölve a hűtőben 3-4 órán át pihentetjük. A római tál fedelébe annyi vizet töltünk, hogy a tál alját beletéve ne csorogjon ki a víz, majd az alját is félig feltöltjük. A vizet fél óra múlva kiöntjük. Az edény aljára rakjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt gombát (az egyiket lé nélkül), majd rátesszük a csülköt. Ezután ráöntjük az üveg barna sört. Meggyújtjuk a gázsütőt, közepes lángra állítjuk, betesszük a lefedett tálat, és kb. 90 percig pároljuk. Ezután megfordítjuk a csülköt, aláöntünk a másik gombaléből, amennyi szükséges, lefedjük, és további 60 percig pároljuk. Ezután ráöntjük a tejfölt, és még 15 percig visszatesszük a sütőbe. Köretként sült hasábburgonya illik mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. júl. 1. 22:18
A barna sörös sertéscsülök római tálban elkészítési módja és hozzávalói.