Zöldsaláta kacsamellfilével recept
60 perc
A Zöldsaláta kacsamellfilével hozzávalói:
0,5 kg kacsamell filé
4 nagyobb narancs vagy grapefruit
1 kisebb fej jégsaláta vagy kínai kel
5 dkg rukkola
só, bors ízlés szerint
1 kávéskanál aprított csili paprika (friss vagy szárított)
2 evőkanál szeletelt zsálya
2 evőkanál méz
kacsaháj vagy olaj a sütéshez
A Zöldsaláta kacsamellfilével elkészítési módja:
A kacsamelleket besózom, borsozom, a szeletelt zsályával bedörzsölöm, hagyom egy kicsit állni, hogy a fűszerek átjárják a húst. Közben megpucolom a grapefruitot: úgy hámozom le a héját, hogy a belső fehér szivacsos részt is eltávolítsam (ez ugyanis keserű még a legédesebb grapefruitnál is). A gyümölcsöt kifilézem, eltávolítom a a filéket elválasztó belső hártyákat is (késsel bevagdosva ez nem problémás) és felfogom a kicsurgó levet, ez lesz az alapja a dresszingnek. A jégsalátát vagy kínai kelt fekockázom, a rukkolát megmosom, szárítom és összekeverem őket. (Ha kínai kellel készítjük, akkor a kel felső kétharmadát, a puhább, zöldebb részt használjuk.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. szept. 23. 15:17
A zöldsaláta kacsamellfilével elkészítési módja és hozzávalói.