Zöldborsós sertésragu recept
A Zöldborsós sertésragu hozzávalói:50 dkg sertéscomb
40 dkg zöldborsó
2 fej nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
pirospaprika
Piros Arany
só
bors
majoránna
A Zöldborsós sertésragu elkészítési módja:
Serpenyőben felforrósítom az olajat, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát. Rászórok 1 kiskanál piros paprikát, és 1 evőkanálnyi Piros Aranyat, alaposan összekeverem őket a hagymával, majd felöntöm 1 dl vízzel. A megmosott, kis kockákra vágott sertéscombot a paprikás hagymához adom, fehéredésig pirítom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. 30 perc után a húshoz keverem a zöldborsót, sózom, borsozom, majoránnával fűszerezem, és fedő alatt - időnként megkeverve, és ha szükséges, a vizet pótolva - további 30 percig főzöm. A zöldborsós sertésragut sült krumplival tálaltam, de illik hozzá a párolt rizs és a puha fehér kenyér is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 22. 14:56
A zöldborsós sertésragu elkészítési módja és hozzávalói.