Tejfölös hús házi nokedlivel recept
A Tejfölös hús házi nokedlivel hozzávalói:Hozzávalók a tejfölös húshoz:
50 dkg sertéscomb
2-3 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
1 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
Hozzávalók a nokedlihez:
20 dkg liszt
2 tojás
1, 5 dl víz
só
a főzéshez víz
A Tejfölös hús házi nokedlivel elkészítési módja:
A sertéscombot megmosom és felkockázom. Felforrósítom az olajat egy teflonedényben, a kockákra vágott hagymát üvegesre pirítom benne, majd a húsfalatokat rádobom, és minden oldalukat világosra pirítom. Rászórom a pirospaprikát, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel, és 20 perc alatt puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a tejföl-tejszín keveréket, és felforralom, hogy egyet rottyanjon. A tejfölös hússal több dolgom nincs, elkészítem a nokedlit. Egy lábasban felteszek vizet forrni. A hozzávalókból lassan csomómentes galuskatésztát keverek, és a forrásban lévő vízbe szaggatom. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűröm őket. Tálaláskor tányérra szedek egy adag nokedlit, bőven adok rá a tejfölös húsból, és meglocsolom a hús szaftjával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 21. 14:55
A tejfölös hús házi nokedlivel elkészítési módja és hozzávalói.