Minestrone recept


étolaj
1 evőkanál só
3 gerezd fokhagyma
2 db nagy vöröshagyma
2db burgonya
2 db sárgarépa
2 szál póréhagyma
petrezselyem
2 nagy zellerlevél
1 fej karfiol
10 dkg zölbab
10 dkg vörösbab
10dkg zöldborsó
3 db fürtös paradicsom
őrőlt bors
10 dkg spagetti
10 dkg reszelt ementáli sajt
2 liter víz
A Minestrone elkészítési módja:
Egy terjedelmes fazékban a forró olajba tesszük az apróra vágott vörös és fokhagymát,a felkockázott burgonyát,a répát,a karikára vágott póréhagymát,a rózsáira bontott karfiolt,borsót,zeller és petrezselyemlevelet és a sót.A zöldségeket üvegesre pirítjuk,hozzá öntjük a vizet.Fél óra főzés után hozzáadjuk a (főtt)babot és az apróra vágott ,hámozott paradicsomot és még 30 percig főzzük kis lángon,majd hozzáadva a spagettit,még 15 percig főzzük.Reszelt ementáli sajttal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. jún. 29. 13:09
A minestrone elkészítési módja és hozzávalói.