Tárkonyos erőkrémleves cipóban recept
A Tárkonyos erőkrémleves cipóban hozzávalói:Fácán,fogoly, vadkacsa aprólék(szárny, comb,far-hát) esetleg egész 2 fürj-félbevágva,
Két db sárgarépa,
1db zeller és egy petrezselyem,
1közepes burgonya
1kis fej vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
3-4 szem kelbimbó (karalábéval helyettesíthető)
fél pohár tejföl
1dl tejszín
3 evőkanál liszt
8db fürjtojás
5 szem bors, petrezselyem zöldje,
lestyán, tárkony, só
1 db 1.2 kilós vastaghéjú kerek cipó
A Tárkonyos erőkrémleves cipóban elkészítési módja:
A húst tedd fel főni a zöldségekkel annyi vízben,amennyi kényelmesen ellepi az egészet. Mikor már félig megpuhult a hús,akkor tegyél bele petrezselyemzöldjét(3-4 szálat), a borsot, mokkáskanál tárkonyt és lestyánt, ízlés szerint sót. Lassú tűzön főzd puhára a húst,majd szedd kia léből egy tányérra és tedd félre- a zöldségekkel együtt. A megmaradt lét a tejföllel és tejszínnel csomómentesen összekevert liszttel sűrítsd be.Tálaláskor a cipó négy sarkát levágva és azok belsejét kikaparva tedd az asztalra a leves és a zöldségek mellé,és frissen merd bele a levest. Mindenki annyi húst és zöldséget szed bele,amennyit kíván. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. okt. 18. 15:31
A tárkonyos erőkrémleves cipóban elkészítési módja és hozzávalói.