Gombás aprólékleves recept
A Gombás aprólékleves hozzávalói:1 db csirke apróléka,(szárny, nyak, far-hát,láb,
10 dkg gomba,
vöröshagyma,
zöldségek,(sárgarépa, fehérrépa, karalábé,zeller)
pirospaprika,
petrezselyem,
1/2 szerecsendió(legjobb a frissen reszelt, de használhatunk őröltet is)
1 mokkáskanál őrölt kömény és majoranna,
tejföl
A Gombás aprólékleves elkészítési módja:
Az aprólékot sós vízben puhára fõzzük, közben zsíron üvegesre pirítunk vöröshagymát és a gomba, valamint zöldségek hozzáadása után kevés vízben az egészet megpároljuk. Ha puha, akkor megszórjuk pirospaprikával, apróra vágott petrezselyemzölddel és ráöntjük a puhára párolt aprólékot. Megszórjuk a köménnyel, majorannával és szerecsendióval, és főzzük még 15-20 percet. Tálaláskor a tányérba 1-1 kanál tejfölre szedjük a levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. szept. 26. 12:31
A gombás aprólékleves elkészítési módja és hozzávalói.