Leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. recept
60 perc
A Leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. hozzávalói:
2,5 kg
sárgarépa
1 kg
petrezselyem gyökér
1 nagy fej zellergumó
3 nagyobb fej vöröshagyma
negyed cikk kelkáposzta
1 kis fej karfiol
2 kisebb fej karalábé
1 nagyobb csokor lestyánlevél
1 csokor zeller zöld
2-3 csokor petrezselyemzöld
A tisztított zöldségekhez kilónként 20 dkg
tengeri só.
A Leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd egyenletesen kis kockára vágjuk, összekeverjük a levélzöldek kivételével. Ha mélyhűtőbe tesszük, akkor minden zacskóba arányosan zeller és egyéb zöldet is teszünk, majd mélyhűtőbe rakjuk, tároljuk.Így eltéve a zöld-féléket a várható felhasználási igény szerint is csoportosíthatjuk a tartalmát illetően. Ha sóban tesszük el, akkor a zöldek nélkül ledatáljuk, majd lemérve sózzuk és összekeverjük. Várunk 2-3 óráig, majd adagonként kisebb lapkás üvegekbe rakjuk és hűvös helyen tároljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. szept. 8. 05:55
A leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. elkészítési módja és hozzávalói.