Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. recept

Leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. recept

Elkészítési idő 60 perc

A Leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. hozzávalói:
2,5 kg
sárgarépa
1 kg
petrezselyem gyökér
1 nagy fej zellergumó
3 nagyobb fej vöröshagyma
negyed cikk kelkáposzta
1 kis fej karfiol
2 kisebb fej karalábé
1 nagyobb csokor lestyánlevél
1 csokor zeller zöld
2-3 csokor petrezselyemzöld
A tisztított zöldségekhez kilónként 20 dkg
tengeri só.


A Leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd egyenletesen kis kockára vágjuk, összekeverjük a levélzöldek kivételével. Ha mélyhűtőbe tesszük, akkor minden zacskóba arányosan zeller és egyéb zöldet is teszünk, majd mélyhűtőbe rakjuk, tároljuk.Így eltéve a zöld-féléket a várható felhasználási igény szerint is csoportosíthatjuk a tartalmát illetően. Ha sóban tesszük el, akkor a zöldek nélkül ledatáljuk, majd lemérve sózzuk és összekeverjük. Várunk 2-3 óráig, majd adagonként kisebb lapkás üvegekbe rakjuk és hűvös helyen tároljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook