Galyasági tócsni recept


1 kg
burgonya (tisztítva)
4-6 gerezd fokhagyma
4-6 evőkanál liszt
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
1 db
tojás
só
őrölt fekete bors
kevés ételízesítő
1 kiskanál köménymag
A kisütéshez étolaj.
A Galyasági tócsni elkészítési módja:
A burgonyát lereszeljük, a fokhagymát összezúzzuk, beletörjük. Hozzáadjuk a lisztet -annyit, amennyit a burgonya leve felvesz - ízesítjük ízlés szerint egy kiskanálnyi ételízesítővel, őrölt fekete borssal, köménymaggal, sóval( vegyük figyelembe az ételízesítőt is), majd a reszelt vöröshagymával és az egészet a tojás hozzáadása után összekeverjük. Pihentessük 20-25 percig meleg helyen, majd formázzuk, ellapítjuk és forró olajban kisütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. szept. 2. 06:00
A galyasági tócsni elkészítési módja és hozzávalói.