Klasszikus körömpörkölt bográcsban recept


,5 kg csülkös sertésköröm tisztítva és feldarabolva
3 evőkanál sertészsír
1 kg makói vöröshagyma finomra vágva
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 db tv-paprika
1 nagy szem érett paradicsom
víz
Ízlés szerint só
csemege fűszerpaprika
őrölt fekete bors
A körethez: 1 kg burgonya (tavasszal újburgonya).
A Klasszikus körömpörkölt bográcsban elkészítési módja:
Felolvasztjuk a disznózsírt, és megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Kevés vízzel felöntjük. Beletesszük a konyhakész körmöket, a zúzott fokhagyma gerezdeket, majd sózzuk, borsozzuk és átkeverjük. Felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a felszeletelt paprikát. Bográcsban lassú tűzön 2,5-3 órán át főzzük készre. A leggyorsabban kuktában készül el, Kuktában készül el kb. 1,5 óra alatt. Enyhén sós vízben kifőzött újburgonyával és idénynek megfelelő zöldsalátával, nyáron kovászos uborkával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. febr. 21. 13:40
A klasszikus körömpörkölt bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.