SHAHI TUKRE (mogul ételkülönlegesség; 8 személyre) recept


1 l tej
5 szelet kenyér
3 kávéskanál olaj vagy ghí a sütéshez
8 evőkanál cukor
1/2 evőkanál kardamómpor
1/2 evőkanál sáfrány
0,5 dl tejszín
2,5 dkg mandula, ugyanennyi dió és pisztácia (meghámozva, megsütve és feldarabolva)
2,5 dkg mazsola és kesudió (megsütve és feldarabolva)
A SHAHI TUKRE (mogul ételkülönlegesség; 8 személyre) elkészítési módja:
Vágjunk apró kenyérszeleteket. Süssük át aranybarnára, majd tegyük félre. A tejet addig forraljuk, amíg az eredeti mennyiség felére nem csökken. Adjuk hozzá a cukrot, és főzzük, míg szirup állagú nem lesz. Keverjük bele a kardamómport. Helyezzük a megsütött kenyérszeleteket a tejszirupba, és főzzük lassú tűzön, míg az összes nedvesség el nem tűnik belőle. Vegyük le a tűzről. Áztassuk a sáfrányt 1 evőkanál forró tejben 5 percig, majd verjük fel pástétommá. Öntsük a tejszínt a kenyérre, és adjuk hozzá a sáfrányt. szórjuk meg mandulával, dióval, pisztáciával, mandulával és kesudióval. Tálalás előtt egy órát hagyjuk állni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. máj. 31. 10:05
A shahi tukre (mogul ételkülönlegesség; 8 személyre) elkészítési módja és hozzávalói.