Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pandzsábi kofta curry (6 személyre) recept

Pandzsábi kofta curry (6 személyre) recept

Elkészítési idő 80 perc

A Pandzsábi kofta curry (6 személyre) hozzávalói:
50 dkg vagdalt birkahús
1 teáskanál apróra vágott gyömbér
1 teáskanál apróra vágott korianderlevél
1/2 teáskanál feketebors
2 zöld chilipaprika
3 teáskanál vegeta
3 nagy fej hagyma
3 nagyméretű paradicsom
1 teáskanál gyömbérpor
15 gerezd fokhagyma
6 zöld kardamóm
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál piros chilipor
2 teáskanál apróra vágott korianderlevél
kb. 15 dkg ghí


A Pandzsábi kofta curry (6 személyre) elkészítési módja:
Keverjük valamennyi alapanyagot a vagdalt birkahússal jól össze. Készítsünk 12 db labdacsot a masszából. Forraljunk vizet kevés sóval, majd a labdacsokat dobjuk bele. Főzzük fedő nélküli edényben, míg meg nem keményednek. Öntsük le róla a vizet, és tegyük félre. Pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a kardamómot aranybarnára. Öntsünk rá kb. 1,5 dl vizet, tegyük bele a hámozott és apróra vágott paradicsomot, a gyömbért, a chiliport, a köménymagot, az ételízesítőt, és kavargassuk kb. 20-25 percig. Ezután süssük a labdacsokat pár percig az így elkészített anyagban. Adjuk hozzá azt a vizet, amelyikben a labdacsok főttek, és főzzük tovább, amíg szósz alakul a labdacsok körül. Szórjuk meg korianderlevél-reszelékkel. Forrón tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A pandzsábi kofta curry (6 személyre) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook