Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bundázott csirke pekingi módra recept

Bundázott csirke pekingi módra recept

A Bundázott csirke pekingi módra hozzávalói:
75 dkg csirkehús,
3 evőkanál szójamártás,
1 evőkanál rizspálinka,
fél kávéskanál feketebors,
4 újhagyma,
1 tojás,
5 evőkanál kukoricaliszt,
2 evőkanál búzaliszt,
olaj a sütéshez


A Bundázott csirke pekingi módra elkészítési módja:
Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágjuk 2,5 cm élű kockákra a húst. Verjük fel egy csészében a tojást. Keverjük össze a szójamártást a pálinkával, a borssal és a hagymával. Merítsük a húskockákat ebbe a mártásba, keverjük jól össze. Hagyjuk benne pácolódni 15 percig. Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy közepes méretű serpenyőben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón, szecsuáni fűszeres szezámmártás kíséretében.


Kategória: Húsételek receptjei


A bundázott csirke pekingi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook