Zöldséges-rizses csirke recept
A Zöldséges-rizses csirke hozzávalói:1 nagyobb csirke,
0,8 dl szójamártás,
2 evőkanál cukor,
4 evőkanál olaj,
20 dkg fölszeletelt gomba,
1 fej hagyma fölszeletelve,
1,5 dl csirkehúsleves,
25 dkg zöldborsó,
6 tojás felverve,
20 dkg főtt rizs.
A Zöldséges-rizses csirke elkészítési módja:
A csirke bőrét húzzuk le, a húsát csontozzuk ki, és vágjuk apró darabokra. A szójamártásból és cukorból készítsünk páclevet, és pácoljuk benne a húst 30 percig. Forró olajban pároljuk a csirkedarabokat 15-20 percig, tegyük ezután hozzá a gombát és a hagymát, és pároljuk további 10 percig. Öntsük rá a levest, zöldborsót és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük 20 percig. Végül öntsük rá a tojást, és kavarjuk, amíg lágy rántotta nem lesz. A rizst osszuk szét 4 tálkába, öntsük a tetejére a csirkés zöldséget, és tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: vila, 2007. jún. 21. 18:54
A zöldséges-rizses csirke elkészítési módja és hozzávalói.