Gombás, padlizsános sertésragu recept
A Gombás, padlizsános sertésragu hozzávalói:40 dkg sertéscomb v. lapocka csíkokra vágva
20 dkg gomba felszeletelve
2 db zöldpaprika felkarikázva
2 fej vöröshagyma felkockázva
4 db fejeskáposzta levél csíkokra vágva
2 db padlizsán nagyobb kockákra vágva
5 gerezd préselt fokhagyma
1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál méz
1 evőkanál vörösbor
1 kávéskanál capri-bogyó (elmaradhat)
6 evőkanál étolaj v. olíva olaj
1 evőkanál szójamártás
1 csipet só
A Gombás, padlizsános sertésragu elkészítési módja:
A hagymát csipet sóval megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a húst és addig pároljuk, míg zsírjára nem sült. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. Mikor puhára főtt, belepároljuk a gombát, zöldpaprikát, káposztát, padlizsánt, - megszórjuk a fűszerkeverékkel és őrölt borssal, beleadjuk a mézet, bort, capri-bogyót, szójamártást és kevés vízzel felöntve - közepes hőfokon - fedő alatt készre pároljuk. Átkeverjük a fokhagymával, s amennyiben szükséges, még adhatunk hozzá szójamártást, - de csak óvatosan, - el ne sózzuk.
Köret: főtt spagetti v. párolt rizs.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. jan. 13. 17:53
A gombás, padlizsános sertésragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.