Padlizsános rizs főételként recept
A Padlizsános rizs főételként hozzávalói:1 db padlizsán
1 csésze rizs
1 cs. zöldpetrezselyem (v. szárított)
2 db húsleveskocka
1 fej hagyma
1 késhegynyi őrölt bors
4 evőkanál étolaj
10 dkg reszelt sajt
A Padlizsános rizs főételként elkészítési módja:
A hagymát felkockázva olajon kuktában megdinszteljük, beleadjuk a kockára vágott padlizsánt, 1-2 percig kevergetjük, majd megfuttatjuk benne a rizst. Felengedjük 2 csésze vízzel, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzáadjuk a leveskockákat. A kuktát lefedjük, 5 perc főzés után levesszük a tűzről. Amikor a kuktafedél nyitható, a rizs megpárolódott. Megkeverjük, tálba szedjük és azon forrón megszórjuk reszelt sajttal.
Főételként, köretként is tálalhatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2013. jan. 2. 17:14
A padlizsános rizs főételként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.