Padlizsános kacsafalatok szójával recept
A Padlizsános kacsafalatok szójával hozzávalói:40 dkg felkockázott kacsafilé
2-3 db friss, kemény padlizsán
1 késhegynyi őrölt bors
1 csapott kávéskanál fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
4 db fokhagyma-gerezd
1 evőkanál szójamártás
1 csapott mokkáskanál kristálycukor
1 késhegynyi "erős Pista"
3 evőkanál olaj (ha van: olíva)
8-10 szem olívabogyó
csipet só
A Padlizsános kacsafalatok szójával elkészítési módja:
A hagymát kis kockára vágjuk, olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, és fűszerkeverékkel (vegetával) megszórva jól átsütjük. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. A hús puhulásáig főzzük, hozzáadjuk a megtisztított és kis kockákra vágott padlizsánt, s mikor szaftját majdnem elfőtte, ízesítjük szójával, erős paprikával, őrölt borssal, - beleadjuk a darabokra vagdalt olívabogyót, préselt fokhagymát, pici cukrot és összeforraljuk, összeérleljük az ízeket. Amennyiben szükséges, még önthetünk rá kevés szójamártást, persze óvatosan, nehogy túlsózzuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. dec. 14. 19:38
A padlizsános kacsafalatok szójával elkészítési módja és hozzávalói.