Savanyú káposzta csőben sütve recept
A Savanyú káposzta csőben sütve hozzávalói:1 kg savanyú káposzta
30 dkg főtt füstölt tarja
1 kávéskanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát)
3 db tojás
1 db vöröshagyma
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi só
3 dl tej
2 evőkanál rétesliszt
3 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt sajt
olaj
A Savanyú káposzta csőben sütve elkészítési módja:
A káposztát hideg vízzel átöblítjük, kinyomkodjuk. A hagymát felkockázzuk, 1 késhegynyi sóval olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, jól elkeverjük, kevés vizet aláöntve megpároljuk, kibélelünk vele egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat. A füstölt tarját ledaráljuk és rászórjuk a káposztára. A tejet felforraljuk, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a réteslisztet, s mikor langyosra hűlt elkeverjük a fűszerkeverékkel, tojásokkal, tejföllel, reszelt sajttal. Ezzel a masszával egyenletesen beborítjuk a füstölt tarjás káposztát és 170 fokos sütőben szilárdulásig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. nov. 25. 19:54
A savanyú káposzta csőben sütve elkészítési módja és hozzávalói.