Húsos bulgurral töltött paprika hagymamártásban recept
A Húsos bulgurral töltött paprika hagymamártásban hozzávalói:30 dkg darált hús
8 db tölteni való paprika
1 csésze bulgur
4-5 db közepes nagyságú vöröshagyma
Őrölt bors
2 db tojás
2 db húsleveskocka
1/2 cs. apróra vágott zöldpetrezselyem
olaj
étkezési keményítő (v. finomliszt)
só
3 dl tejszín
A Húsos bulgurral töltött paprika hagymamártásban elkészítési módja:
Egy fej apró kockára vágott hagymát zsiradékon megdinsztelünk, hozzáadjuk a bulgurt, - amikor zsemleszínűre sült, 2 csésze vízzel feleresztve - kuktában - puhára főzzük. Ha a bulgur kihűlt, összekeverjük a darált hússal, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 csapott kávéskanál sóval, a tojásokkal, a petrezselyemmel, majd megtöltjük vele a kicsumázott paprikákat. A megtöltött paprikák minden oldalát forró olajon - fedő alatt - világos barnára sütjük. A leveskockákat másfél liter forró vízbe dobjuk és leöntjük vele a paprikákat melyeket bőrösödésig főzünk és szedőlapáttal tálra szedünk. A többi hagymát félbe, majd karikára vágjuk, olajon megdinszteljük, késhegynyi őrölt borssal megszórjuk, s felöntve a paprika főzőlevével, megfőzzük, elkeverjük 1 púpos evőkanál keménytővel (v. finomliszttel) és botmixerrel vagy turmixgéppel pépesre keverjük, majd állandó keverés mellett felforrósítjuk. Beletéve a főtt paprikákat, összeérleljük és tejszínnel leöntve adjuk asztalra.
Kiadósabb, ha főtt spagettit tálalunk mellé.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. nov. 12. 10:58
A húsos bulgurral töltött paprika hagymamártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.