Palóc-tál recept
A Palóc-tál hozzávalói:0,5 kg sertéstarja
1 kg burgonya
0,5 kg zöldbab (télen fagyasztott)
15 dkg füstölt szalonna
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
5 gerezd préselt fokhagyma
Olaj
Só
A Palóc-tál elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, leszűrjük. A burgonyát felkockázzuk, sós vízben félig megfőzzük, szintén leszűrjük, - jól lecsepegtetjük, forró olajban szép aranybarnára sütjük, s szedőlapáttal tálra szedjük. A szalonna zsírját felforrósítjuk, átsütjük benne a kis darabokra vagdalt húst, sózzuk, borsozzuk, - hozzáadjuk a zöldbabot. Felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, puhulásig főzzük, majd összemelegítjük a sült burgonyával, a szalonna pörccel és fokhagymával.
Az ételnek enyhén szaftosnak kell lennie.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. nov. 6. 18:46
A palóc-tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.