Sajtos-tejfölös tepsis hús recept
90 perc
928 kcal
1 kg burgonya
2 ek.olaj,só,bors
600g sovány sertéstarja szeletben
2-3 gerezd fokhagyma
2+1 dl tejföl
100g trappista sajt
100g füstölt sajt
1-2 paradicsom
2-3 szál petrezselyem
A Sajtos-tejfölös tepsis hús elkészítési módja:
180 fokra elömelegitjük a sütöt.A burgonyákat meghámozzuk,megmossuk,hasábokra vágjuk,nem túl mély csinos tüzállótál aljára teritjük.Meghintjük sóval,borsal,valamint az olajjal,és lazán összekeverjük.A hússzeleteket kissé kiverjük megszórjuk sóvval és borssal majd a burgonya tetejére teritjük.Tetejükre simitjuk az áttört fokhagymával elkevert 2 dl tejfölt,letakarjuk alufóliával,és a sütöben 40-45 percig pároljuk.A kétféle sajtot megreszeljük.Levesszük a tálról a fóliát,vastagon megszórjuk a hússzeleteket sajttal,aztán fólia nélkül visszatesszük a sütöben és pirosra sütjük további 20-25 percig.A sütöböl kivéve a maradék 1 dl tejfölell,paradicsomgerezdekkel és a petrezselyemmel diszitjük.
A sütöedényben tálaljuk frissen az igazi!
Vegyes saláta,savanyúság illik hozzá.
Készithetjük vékony szalonnaszeletekben göngyölt csirke-/pulykamellszeletekböl is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kész Erika, 2007. ápr. 22. 12:17
A sajtos-tejfölös tepsis hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.