Római rakottas recept


4 vékony szelet sertés comb
só, őrölt bors, tejföl
40-50 dkg zöldbab
2 sárgarépa
2 apróbb fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
4 ek. lecsó (lehet konzerv is)
1 mk. kakukkfű
A Római rakottas elkészítési módja:
A húst kissé kiverjük, sőzzuk, borsozzuk, majd a kakukkfüvet beledörzsolve félrerakjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a babot felvagdossuk, a répát és a hagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, és a római tál aljára szórjuk. Először a babot, a répát, a hagymát tesszük rá, végül lecsóval beterítjük. Erre tesszük a hússzeleteket. Az egészet tejföllel meglocsoljuk, a tálat lefedjük. Hideg sütőben, kis lánggal, kb 1 óra 20 percig pároljuk. A fedelét leemeljük, a tetejét nagy lánggal megpirítjuk. Főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Csibe78, 2007. ápr. 18. 13:54
A római rakottas elkészítési módja és hozzávalói.