Ezerjó zöldségleves recept
Az Ezerjó zöldségleves hozzávalói:2 fej vöröshagyma,
1 db zeller,
10 dkg füstölt szalonna,
2 szál sárgarépa,
1 db cukkíni,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 liter húsleves,
40 dkg zöldbab,
10 dkg rizs,
só,
feketebors,
1 csokor petrezselyem zöld.
Az Ezerjó zöldségleves elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítom, finomra vágom, a szalonnát apróra kockázom. Megmosom és megtisztítom a zellert és a sárgarépát, majd felszeletelem. A cukkínit mosás után kis kockákra darabolom. A szalonnát zsírjára pirítom, hozzáadom a hagymát, és üvegesre dinsztelem. Beleteszem a sárgarépát meg a zellert, és néhány percig együtt párolom. Ezután jöhet a paradicsompüré, majd a húslével felöntöm a zöldségeket. Forralok egyet rajta, aztán fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Kb. 20 perc múlva teszem bele a cukkínit, a mirelit zöldbabot és a rizst, és gyenge tűzön 15 percig tovább főzöm. Sóval, borssal fűszerezem. A petrezselyem zöldjét lemosom, jól lecsepegtetem, a levelét finomra vágom, s ezzel megszórva tálalom a levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 28. 16:46
Az ezerjó zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.