Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ezerjó zöldségleves recept

Ezerjó zöldségleves recept

Az Ezerjó zöldségleves hozzávalói:
2 fej vöröshagyma,
1 db zeller,
10 dkg füstölt szalonna,
2 szál sárgarépa,
1 db cukkíni,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 liter húsleves,
40 dkg zöldbab,
10 dkg rizs,
só,
feketebors,
1 csokor petrezselyem zöld.


Az Ezerjó zöldségleves elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítom, finomra vágom, a szalonnát apróra kockázom. Megmosom és megtisztítom a zellert és a sárgarépát, majd felszeletelem. A cukkínit mosás után kis kockákra darabolom. A szalonnát zsírjára pirítom, hozzáadom a hagymát, és üvegesre dinsztelem. Beleteszem a sárgarépát meg a zellert, és néhány percig együtt párolom. Ezután jöhet a paradicsompüré, majd a húslével felöntöm a zöldségeket. Forralok egyet rajta, aztán fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Kb. 20 perc múlva teszem bele a cukkínit, a mirelit zöldbabot és a rizst, és gyenge tűzön 15 percig tovább főzöm. Sóval, borssal fűszerezem. A petrezselyem zöldjét lemosom, jól lecsepegtetem, a levelét finomra vágom, s ezzel megszórva tálalom a levest.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az ezerjó zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook