Tökpüréleves recept
40 perc
A Tökpüréleves hozzávalói:
1 kg sütőtök,
2 dl tejföl,
1-1 evőkanál liszt,
margarin,
2 húsleveskocka,
2 db tojássárgája,
2 dl tej,
1 csokor petrezselyem.
A Tökpüréleves elkészítési módja:
A tököt darabokra vágjuk, annyi vízzel leöntjük, amennyi ellepi. Takaréklángon puhára főzzük, majd a margarint hozzáadva áttörjük. A tejföl felét a liszttel simára keverjük, a tökhöz adjuk, 1 liter vízzel felengedjük, a húsleveskockákat beletesszük. Pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a maradék tejfölben simára vert tojássárgáját. Végül petrezselyemmel megszórjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. júl. 27. 21:48
A tökpüréleves elkészítési módja és hozzávalói.