Brokkoli leves recept
53 perc
Zsírszegény
150 kcal
Hozzávalók
40 dkg brokkoli
3 dkg liszt
2 dl 12 %-os tejföl,
2 db tojássárgája
Só, fehér bors, reszelt szerecsendió
1,2 dl víz
A Brokkoli leves elkészítési módja:
Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt brokkolit – annyi vízben, amennyi ellepi – puhára főzzük. Nyolc darab brokkolit félreteszünk, a többit a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék vizet, ízesítjük sóval, borssal. A lisztet elkeverjük a tejföllel, belevegyítjük a tojássárgáját, majd a brokkolihoz hozzámelegítve besűrítjük a levest. Amikor felforr, beletesszük a félretett egész brokkolirózsákat, összeforraljuk, majd melegen tálaljuk.
Nem is hittem volna,hogy ilyen finom!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Vivien922, 2009. júl. 27. 00:14
A brokkoli leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.